EL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES NO RECUPERARÀ LA PRESENCIALITAT EN EL TRAM 1 DEL PLA DE REOBERTURA

Amb l’aprovació del nou pla d’obertura de la Generalitat, teníem esperances de poder recuperar la presencialitat amb les activitats formatives del Centre Cívic de Porqueres, però malauradament la resolució que s’ha publicat al DOGC no té en compte aquesta possibilitat i els equipaments cívics han de continuar sense poder oferir les classes de manera presencial.

Les úniques activitats que podem realitzar en aquest TRAM 1 són aquelles activitats extraescolars infantiIs, però es limiten a un nombre màxim de 6 persones per aula, sense tenir en compte les dimensions de l’espai on es realitzen. Aquesta situació fa impossible la realització dels tallers anuals de Street-dance/Hip-hop i Break Dance perquè és inviable per espais, horaris i professorat disponible.

Esperem que en el TRAM 2, es permeti la reobertura dels equipaments cívics, amb un 50% d’aforament, com es contempla a la resta d’instal·lacions i espais interiors. Fins el moment, continuarem amb la formació telemàtica de l’oferta formativa que estem portant a terme, i la suspensió temporal, fins a recuperar la presencialitat dels tallers infantils.

Esperem, amb els dits creuats, que els propers hi hagi alguna modificació i puguem retrobar-nos ben aviat.

×

GLOSA - CANÇÓ IMPROVISADA

Novembre

DURADA:  4,5 h de formació

Inscriu-te

Dimecres 11, 18 i 25 de novembre de 20.30 a 22h
Preu: 25 €

Es requereix un mínim de sis participants.

Per aquests tallers monogràfics la matrícula és gratuïta.

Coneixes els garrotins? I les corrandes? La pràctica d’inventar la lletra al moment que es canta -improvisar-, s’extén a diverses estructures i cançons i, de fet, és propi de moltes cultures! En aquest monogràfic aprendrem les diferents melodies que s’utilitzen per improvisar en català, ens farem conscients de la rima i la mètrica i també treballarem l’enginy o la idea a l’hora d’expressar-nos. La glosa o cançó improvisada és una eina comunicativa molt potent: té la frescor de ser feta al moment, l’expressivitat del cant, el repte de la tècnica… i per això permet gaudir en comunitat, emocionar, dialogar, reivindicar i, en definitiva, comunicar-nos. Per fer aquest taller no cal cap tipus d'experiència prèvia, ni en el cant ni en improvisació, només ganes d’aprendre els quatre trucs per participar i gaudir de les glosades o per sorprendre els amics amb uns garrotins!

A càrrec de la Margarida Joanmiquel (“Meg”) i en David de la Higuera, glosadora i guitarrista, mestres de professió, amb la vocació de transmetre allò que els fa feliços, aprendre i facilitar l’aprenentatge dels altres. La relació que tenen amb la glosa va començar ara fa uns vuit anys, quan es va fer la primera escola de glosa a Espolla, escola a la que no han deixat d’assistir des de llavors amb un rol o altre (alumnes/professor). Són membres de l’associació de foment del glosat “Cor de Carxofa”, que ha impulsat el portal eduglosa.cat, i hi han col·laborat en l’elaboració de vídeos didàctics. Han ofert també diverses actuacions d'escenari (mostres de glosa) per festes majors i celebracions diverses, també han participat a diversos concursos d’improvisació com ara el Combat de corrandes de Montagut, la Trobada de Cantadors d’Espolla (Meg - reina de nyacres 2016), “glosadors sota el campanar” de Verges (guanyadora 2017).