Seguint les indicacions vigents del PROCICAT, l'activitat formativa del Centre Cívic de Porqueres no es pot realitzar fins que la situació sanitària millori i es pugui avançar en els trams de desescalada que havia planificat la Generalitat de Catalunya.
Fins que no arribi aquest moment, l'activitat formativa queda suspesa temporalment, tal i com la direcció del Centre Cívic va decidir el mes de desembre, pel poc seguiment i la inviabilitat de fer una formació adequada amb mitjans virtuals.
Pel altra banda, per aquelles persones que volen seguir formant-se en línia, hem preparat una nova oferta per aprendre des de casa per aquest segon trimestre i que començarà l'1 de febrer. Consulta la programació detallada dels tallers en linia aquí.
Esperem que puguem retrobar-nos ben aviat.
Dimecres 11, 18 i 25 de novembre de 20.30 a 22h
Preu: 25 €
Es requereix un mínim de sis participants.
Per aquests tallers monogràfics la matrícula és gratuïta.
Coneixes els garrotins? I les corrandes? La pràctica d’inventar la lletra al moment que es canta -improvisar-, s’extén a diverses estructures i cançons i, de fet, és propi de moltes cultures! En aquest monogràfic aprendrem les diferents melodies que s’utilitzen per improvisar en català, ens farem conscients de la rima i la mètrica i també treballarem l’enginy o la idea a l’hora d’expressar-nos. La glosa o cançó improvisada és una eina comunicativa molt potent: té la frescor de ser feta al moment, l’expressivitat del cant, el repte de la tècnica… i per això permet gaudir en comunitat, emocionar, dialogar, reivindicar i, en definitiva, comunicar-nos. Per fer aquest taller no cal cap tipus d'experiència prèvia, ni en el cant ni en improvisació, només ganes d’aprendre els quatre trucs per participar i gaudir de les glosades o per sorprendre els amics amb uns garrotins!
A càrrec de la Margarida Joanmiquel (“Meg”) i en David de la Higuera, glosadora i guitarrista, mestres de professió, amb la vocació de transmetre allò que els fa feliços, aprendre i facilitar l’aprenentatge dels altres. La relació que tenen amb la glosa va començar ara fa uns vuit anys, quan es va fer la primera escola de glosa a Espolla, escola a la que no han deixat d’assistir des de llavors amb un rol o altre (alumnes/professor). Són membres de l’associació de foment del glosat “Cor de Carxofa”, que ha impulsat el portal eduglosa.cat, i hi han col·laborat en l’elaboració de vídeos didàctics. Han ofert també diverses actuacions d'escenari (mostres de glosa) per festes majors i celebracions diverses, també han participat a diversos concursos d’improvisació com ara el Combat de corrandes de Montagut, la Trobada de Cantadors d’Espolla (Meg - reina de nyacres 2016), “glosadors sota el campanar” de Verges (guanyadora 2017).