EL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES NO RECUPERARÀ LA PRESENCIALITAT FINS QUE EL PROCICAT HO PERMETI

Seguint les indicacions vigents del PROCICAT, l'activitat formativa del Centre Cívic de Porqueres no es pot realitzar fins que la situació sanitària millori i es pugui avançar en els trams de desescalada que havia planificat la Generalitat de Catalunya.

Fins que no arribi aquest moment, l'activitat formativa queda suspesa temporalment, tal i com la direcció del Centre Cívic va decidir el mes de desembre, pel poc seguiment i la inviabilitat de fer una formació adequada amb mitjans virtuals.

Pel altra banda, per aquelles persones que volen seguir formant-se en línia, hem preparat una nova oferta per aprendre des de casa per aquest segon trimestre i que començarà l'1 de febrer. Consulta la programació detallada dels tallers en linia aquí.

Esperem que puguem retrobar-nos ben aviat.

×

GLOSA - CANÇÓ IMPROVISADA

Novembre

DURADA:  4,5 h de formació

Inscriu-te

Dimecres 11, 18 i 25 de novembre de 20.30 a 22h
Preu: 25 €

Es requereix un mínim de sis participants.

Per aquests tallers monogràfics la matrícula és gratuïta.

Coneixes els garrotins? I les corrandes? La pràctica d’inventar la lletra al moment que es canta -improvisar-, s’extén a diverses estructures i cançons i, de fet, és propi de moltes cultures! En aquest monogràfic aprendrem les diferents melodies que s’utilitzen per improvisar en català, ens farem conscients de la rima i la mètrica i també treballarem l’enginy o la idea a l’hora d’expressar-nos. La glosa o cançó improvisada és una eina comunicativa molt potent: té la frescor de ser feta al moment, l’expressivitat del cant, el repte de la tècnica… i per això permet gaudir en comunitat, emocionar, dialogar, reivindicar i, en definitiva, comunicar-nos. Per fer aquest taller no cal cap tipus d'experiència prèvia, ni en el cant ni en improvisació, només ganes d’aprendre els quatre trucs per participar i gaudir de les glosades o per sorprendre els amics amb uns garrotins!

A càrrec de la Margarida Joanmiquel (“Meg”) i en David de la Higuera, glosadora i guitarrista, mestres de professió, amb la vocació de transmetre allò que els fa feliços, aprendre i facilitar l’aprenentatge dels altres. La relació que tenen amb la glosa va començar ara fa uns vuit anys, quan es va fer la primera escola de glosa a Espolla, escola a la que no han deixat d’assistir des de llavors amb un rol o altre (alumnes/professor). Són membres de l’associació de foment del glosat “Cor de Carxofa”, que ha impulsat el portal eduglosa.cat, i hi han col·laborat en l’elaboració de vídeos didàctics. Han ofert també diverses actuacions d'escenari (mostres de glosa) per festes majors i celebracions diverses, també han participat a diversos concursos d’improvisació com ara el Combat de corrandes de Montagut, la Trobada de Cantadors d’Espolla (Meg - reina de nyacres 2016), “glosadors sota el campanar” de Verges (guanyadora 2017).