EL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES NO RECUPERARÀ LA PRESENCIALITAT EN EL TRAM 1 DEL PLA DE REOBERTURA

Amb l’aprovació del nou pla d’obertura de la Generalitat, teníem esperances de poder recuperar la presencialitat amb les activitats formatives del Centre Cívic de Porqueres, però malauradament la resolució que s’ha publicat al DOGC no té en compte aquesta possibilitat i els equipaments cívics han de continuar sense poder oferir les classes de manera presencial.

Les úniques activitats que podem realitzar en aquest TRAM 1 són aquelles activitats extraescolars infantiIs, però es limiten a un nombre màxim de 6 persones per aula, sense tenir en compte les dimensions de l’espai on es realitzen. Aquesta situació fa impossible la realització dels tallers anuals de Street-dance/Hip-hop i Break Dance perquè és inviable per espais, horaris i professorat disponible.

Esperem que en el TRAM 2, es permeti la reobertura dels equipaments cívics, amb un 50% d’aforament, com es contempla a la resta d’instal·lacions i espais interiors. Fins el moment, continuarem amb la formació telemàtica de l’oferta formativa que estem portant a terme, i la suspensió temporal, fins a recuperar la presencialitat dels tallers infantils.

Esperem, amb els dits creuats, que els propers hi hagi alguna modificació i puguem retrobar-nos ben aviat.

×

Espais

El Centre Cívic de Porqueres és un equipament sociocultural que supera els 1.000 mque, anteriorment a la remodelació, havia estat una sala de festes i un concessionari de cotxes.

Centre Cívic Porqueres

El 2010 es va realitzar una profunda remodelació que va convertir l’equipament i la plaça del Cívic en l’espai que tothom coneix avui i que està format per múltiples espais distribuïts de la manera següent:

PLANTA 1

Direcció
Sala d’entitats
Aula 4
Altell
Cabina de tècnics

PLANTA 0

Sala polivalent
Recepció i atenció al públic
Aula 3
Lavabos
Bar del Cívic

PLANTA -1

Aula 1
Aula 2
Taller
Rocòdrom
Lavabos

L’exterior del Cívic hi ha una plaça equipada amb un espai de joc infantil, una taula de ping-pong i un dels únics fingerparks públics de Catalunya. Al bell mig de la plaça, una urna enterrada a terra ens recorda el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i un laberint, pintat per l’artista Quel Serradell, és una de les accions que es van realitzar durant la tardor del 2018 en el cicle expositiu «On és el Cívic?».