Carles Viarnès

Un bàlsam absolut per a l’oïda

10 €
Divendres 06 de març 21:00 h

 

5 edició · Rere el teló 2020.

Viu la cultura de prop!

Segueix-nos a Instagram: @rere_el_telo

Què hi havia abans de la creació? Segons els antics egipcis, un oceà inconcret que rebia el nom de ‘Nun’.

La mateixa paraula es traduiria de l’esperanto com ‘Ara’. Un i altre concepte ens remeten al pas del temps, element central del nou disc (el quart) del pianista i compositor Carles Viarnès, una col·lecció de peces íntimes i evocadores que ens transporta a altres dimensions ignotes.

Les creacions de Carles Viarnès dibuixen uns paisatges cinemàtics i hipnòtics, aparentment estàtics però en constant moviment. Un univers sonor auster però emotiu. Fràgil i a la vegada melancòlic. Profund. Intemporal. Commovedor.

A cavall entre minimalisme i música contemporània, seguint el rastre de compositors com Górecki o Arvo Pärt, el músic igualadí parteix d’una sòlida formació clàssica però aporta també pinzellades d’electrònica i experimentació. I sempre amb el piano com a protagonista, amb referents com Nils Frahm, Max Richter o Hauschka.

Amb formació clàssica adquirida a l'Escolania de Montserrat i al Conservatori de   Barcelona, Carles Viarnès obre la seva discografia personal l'any 2012 amb "Urban Tactus" (Repetidor) i segueix amb una personal lectura del "Llibre Vermell de Montserrat" (Repetidor, 2013). El següent, "Schematismus" (2016), va ser llançat internacionalment pel segell 1631 Recordings. La seva música també ha aparegut en obres teatrals, produccions escèniques, sèries de televisió i pel·lícules, a més de col·laborar amb nombrosos artistes visuals i de la paraula.

  • Presentació del disc “NUN” a comarques gironines

Fitxa artística:

Pianos i efectes: Carles Viarnès

El seu últim disc: “NUN” ( Bankrobber, novembre 2019)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR