EL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES NO RECUPERARÀ LA PRESENCIALITAT EN EL TRAM 1 DEL PLA DE REOBERTURA

Amb l’aprovació del nou pla d’obertura de la Generalitat, teníem esperances de poder recuperar la presencialitat amb les activitats formatives del Centre Cívic de Porqueres, però malauradament la resolució que s’ha publicat al DOGC no té en compte aquesta possibilitat i els equipaments cívics han de continuar sense poder oferir les classes de manera presencial.

Les úniques activitats que podem realitzar en aquest TRAM 1 són aquelles activitats extraescolars infantiIs, però es limiten a un nombre màxim de 6 persones per aula, sense tenir en compte les dimensions de l’espai on es realitzen. Aquesta situació fa impossible la realització dels tallers anuals de Street-dance/Hip-hop i Break Dance perquè és inviable per espais, horaris i professorat disponible.

Esperem que en el TRAM 2, es permeti la reobertura dels equipaments cívics, amb un 50% d’aforament, com es contempla a la resta d’instal·lacions i espais interiors. Fins el moment, continuarem amb la formació telemàtica de l’oferta formativa que estem portant a terme, i la suspensió temporal, fins a recuperar la presencialitat dels tallers infantils.

Esperem, amb els dits creuats, que els propers hi hagi alguna modificació i puguem retrobar-nos ben aviat.

×

FINS AL CURS VINENT, CÍVICS!

25/06/2020

S’acaba el que segurament ha estat el curs més estrany del Cívic i volem repassar els millors moments d'aquests nou mesos que hem passat amb vosaltres.

 

 

TALLERS ANUALS
Aquest curs els tallers anuals han comptat amb una mitjana de 476 alumnes en 29 tallers diferents. Un increment de gairebé 50 alumnes que demostra la qualitat del professorat i l'interès pels tallers oferts. Un molt bon senyal per continuar amb més ganes que mai el curs 2020-2021.

EXPOSICIÓ PARTICIPATIVA
Plantes silvestres. La flora local oblidada

Durant el primer trimestre del curs les grans protagonistes van ser les plantes silvestres amb una exposició participativa amb disseny expositiu de la Marta Montenegro i il·lustracions de la Marta Bellvehí. En paral·lel, l'exposició va oferir activitats per a totes les edats: passejades i tallers botànics, activitats i tallers per als més petits en col·laboració amb l'escola, un concurs per endevinar les plantes locals que va comptar amb una gran participació i un nivell espectacular, una conferència sobre plantes silvestres comestibles a càrrec de Marc Talavera i el sopar silvestre que ens va oferir el restaurant Can Xapes

FIRA D'HIVERN
Flou Papagayo

Com cada any, vam tancar el trimestre amb la Fira d'Hivern i l'espectacle de presentació de la cinquena temporada de Rere el teló. Aquest any, a Can Carreres amb les dues-centes localitats esgotades, vam quedar bocabadats amb la bellesa de Flou Papagayo, un espectacle preciós de la companyia Mumusic Circus.

RERE EL TELÓ
La temporada de Rere el teló va començar amb Cosas que se olvidan fácilmente, una meravella creada per Xavier Bobés que va esgotar les entrades en quaranta-vuit hores i es va representar a Can Tista.
Maria Rodés ens va oferir un homenatge musical al món de les bruixes i a totes les dones lliures que s'han atrevit a fer sentir la seva veu.
Toni Gomila i Acorar també van esgotar les entrades al seu pas per Rere el teló. Un retorn als origens, una reflexió d'allò que ens defineix que va captivar el públic.
Finalment, Carles Viarnés ens va fer vibrar amb la presentació del seu nou disc Nun. Un escenari, un piano de quart de cua a l'escenari i el silenci d'un públic expectant.

La cinquena temporada de Rere el teló no s'ha pogut realitzar completament a causa de la COVID-19, però es reprendrà a la tardor amb els espectacles pendents.

EL CÍVIC DURANT EL CONFINAMENT
Tallers en línia

El 3 d'abril vam donar per finalitzat el curs i, uns dies més tard, vam iniciar les inscripcions als tallers en línia. Uns tallers pensats expressament perquè els alumnes del Cívic poguessin passar un confinament fent allò que més els agrada tot i no poder venir presencialment al centre. 150 alumnes en 13 tallers diferents que han demostrat que l'activitat, la salut i el coneixement del cos i la creativitat no s'aturen malgrat no poder sortir de casa.

El relat compartit
“El relat compartit” va ser una iniciativa del Centre Cívic de Porqueres en el marc de Sant Jordi confinat. El relat ha comptat amb la participació de vint-i-dues persones de tot el territori i amb la col·laboració de la Valentina Planas de La Incorrecta i de l'escriptor banyolí Miquel Aguirre que van obrir i tancar respectivament el relat. Descobreix el misteriós relat en aquí.

Festa Major des de casa
Aquest any, la Festa Major de Porqueres s'ha viscut de forma virtual amb la intenció, malgrat tot, de celebrar i gaudir de la festa amb tots els veïns. Actuacions musicals, màgia, concursos i molta diversió van fer viral l'Instagram de la Festa Major des de casa i l'etiqueta #encomanaporqueres.

Cançó confinada
Cor de Porcs
i Pitus i Flautes també van estar presents a la Festa Major des de casa amb una cançó de l'espectacle que estan preparant i que s'havia de presentar durant la Festa Major. Estem desitjant veure l'espectacle complet! Pots escoltar-la aquí.

 

Actualitat