RERE EL TELÓ: MARÍA JOSÉ LLERGO i MARC LÓPEZ

x
Divendres, 1. Març 2019 21:00

Música

Centre Cívic de Porqueres

divendres, 1/03/2019 21.00 h 

“La renovació millennial del flamenc”

Hi ha moltes maneres de renovar el flamenc. Es pot fer amb el contingut… o es pot fer amb la forma. María José Llergo és al segon grup: va néixer a Pozoblanco (Còrdova) fa 24 anys, però viu al barri de Gràcia de Barcelona; va aprendre a cantar al camp amb el seu avi Pepe, però va estudiar violí fins als 18 anys; i, com qualsevol noia a la seva edat, porta xandall, septum al nas i ungles de gel, però també mantó negre de Manila i les joies d’or de la seva família.

Tot i que ha crescut al segle XXI, segueix cantant a “l’amor, la tristesa i la incomprensió” tal com van fer els seus avantpassats. I com ells, i potser també com alguns de la seva generació, és esmunyedissa: tot just un parell o tres de cançons, si de cas algun poema, publicades a Youtube, una d’elles la màgica Niña de las dunas.

No hem d’intentar capturar-la. No hem d’intentar entendre-la. Només hem d’escoltar la seva veritat. Acompanyada de Marc López a la guitarra, es presentarà a Rere el teló pocs mesos abans de trepitjar escenaris més imponents, com el del Primavera Sound.

Veu: María José Llergo

Guitarra: Marc López


Segueix-la: @mjllergo

Compra d'entrades: goo.gl/SSvPUd

Enrere