ROJOS

DANSA

Finalitzat
dissabte, 4 de maig | 19:00 h

Direcció, concepte i recerca: Miquel Barcelona Palau
Management: Biel Martínez Lorca
Producció: Cia Miquel Barcelona
Assessoria conceptual i disseny gràfic: Àurea Estellé Alsina
Composició musical: Carlos Martorell (sala) / Oriol Mula (carrer)
Acompanyament coreogràfic: Fàtima Campos
Acompanyament vocal: Nacho Melús
Intèrprets i col·laboradors coreogràfics: Miquel Barcelona, Helena Gispert, Martí Güell i Bea Vergés

Compartir

“La unió entre dansa i memòria històrica”

PREMI BUTACA AL MILLOR INTÈRPRET MASCULÍ DE DANS

Rojos és una peça d’arts escèniques de Miquel Barcelona, resultat d’una recerca de dos anys sobre l’època de postguerra de la Guerra Civil espanyola. Aquesta investigació es va fer a partir d’un projecte de recerca paral·lel —roges— consistent en 15 immersions en el territori per buscar memòria sobre aquest període. Aquestes activitats volien generar sinergies entre testimonis particulars, mostres de treball en procés del material coreogràfic i informació teòrica i artística sobre l’època. El resultat escènic té el llenguatge de la dansa contemporània com a eix discursiu, però pretén submergir-se en la memòria de l’espai singular on es representa.

La peça posa en valor les veus dissidents i la vida clandestina durant la repressió mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual. Vincula el moment present amb l’època de postguerra a través d’experiències en primera persona i la construcció d’un relat artístic complementari a l’històric creat a partir de la memòria col·lectiva.

Una postguerra és un fet universalitzable i comú en la memòria de tots els pobles, territoris i bàndols. Essencialment, el llenguatge de la dansa ens permet oferir discursos no narratius que evoquen a imaginaris col·lectius. Després de tot el camí recorregut a través d’aquesta recerca que segueix viva, continuem veient en aquest projecte una bona oportunitat per escoltar, aprendre, reparar i visibilitzar.

Aquesta proposta es durà a terme a l’exterior de l’Estudi Taller Carles Fontserè, un espai de memòria de l’exili i la postguerra al nostre municipi a través de la mirada del cartellista, fotògraf i pintor Carles Fontserè.

La companyia de dansa Miquel Barcelona col·labora amb persones, institucions i projectes que treballen alineats amb cinc eixos d'interès: territori, memòria, sostenibilitat, educació i generació de públics. Entenent la pràctica artística com una eina per a la transformació social, la companyia esdevé un espai de trobada proper, interdisciplinari i creatiu amb el context amb què es relaciona.

Dissabte
04
mai
19:00 h
 
Des de
10 €
Finalitzat