AMORANTE

MÚSICA

Finalitzat
divendres, 19 d’abril | 20:30 h
Compartir

“Explorant l’ànima a través de la música”

PRESENTACIÓ DEL DISC HARRI HERRI HAR A COMARQUES GIRONINES

Amorante és el projecte en solitari de l'etnomusicòleg guipuscoà Iban Urizar. En aquest projecte el multiinstrumentista, forjat en nombrosos i diversos projectes, fa un pas endavant i es despulla de prejudicis per treure de l'armari la tradició musical. La seva proposta destil·la una quantitat de gèneres que descol·loca l'oient, però el situa en territoris coneguts. Des d'Euskal Herria, però amb la vista posada a l'horitzó, totes les músiques tenen cabuda en un discurs suggeridor i ple de matisos. I és que l'estil d'Amorante es redueix a la mínima expressió, en un viatge delicat a la recerca de l'essència de l’herri musika, o música popular. Una troballa constant d'emocions que aparentment podrien semblar diminutes, però que en realitat tenen una grandesa espiritual còsmica, ja que queden fixades de manera permanent a la pell i al cor de la nostra memòria.

Amb el seu nou projecte, titulat Harri Herri Har (‘pedra, poble, cuc’) (2023), Urizar ens porta a un viatge musical profund i emocional, marcant el seu territori al món de la música amb un estil distintiu i una sensibilitat commovedora. En aquest àlbum, Urizar experimenta amb una àmplia gamma d'instruments i tècniques, des de trompetes i harmonies vocals fins a sintetitzadors i ritmes programats. Les cançons, acuradament construïdes, capturen una varietat d'emocions, des de l'èpica malenconia fins a la tranquil·litat introspectiva.

El camí en solitari d’Iban Urizar comença cap al 2014 fent concerts aquí i allà. Utilitza la música popular com a referència, encara que l’arrenqui de soca-rel per així poder cantar des de l'interior. Pot bufar la trompeta fins a tornar-ho tot de color negre, pot invocar l'esperit del seu oncle cantant amb autotune o pot tintar d'electrònica cançons oblidades en el temps. La seva música ens arriba amb ressons del passat, però bufa un vent d'avantguarda al cap, a la gola i als llavis.

Divendres
19
abr
20:30 h
 
Des de
10 €
Finalitzat