EL TESTAMENT

TEATRE

Finalitzat
divendres, 5 d’abril | 20:30 h

Dramatúrgia i direcció: Izaskun Fernàndez, Julian Sáenz López (Cia. El Patio), Ramon Molins i Jokin Oregi
Comissariat escènic: Margarida Troguet
Espai escènic: Joan Pena, Carles Pijoan i La Baldufa
Fotografia: David Del Val
Equip de producció: Txell Burguès, Pili Espada, Begonya Ferrer i Maria Gallardo
Intèrpret: Ramon Molins
Una producció amb el suport de l’ICEC
Espectacle coproduït amb la Fira Mediterrània de Manresa

Amb la col·laboració de: Teatre Municipal l’Escorxador de Lleida, Teatre La Unió d’Alpicat i de l’Associació Projecte&Gar del barri de Magraners de Lleida

Compartir

“El llegat de tota una vida”

PREMI A LA MILLOR DIRECCIÓ FETÉN 2023
PREMI DRAC D’OR A LA MILLOR DRAMATÚRGIA A LA FIRA DE TITELLES DE LLEIDA 2023

El Ramon s'afanya a organitzar tot el que vol deixar en el seu llegat. Prepara la seva herència. Se li amuntega la feina, ja que té multitud de coses, d'idees, d'anècdotes, d'experiències viscudes i somiades, fets certs i ficticis que desitja dona i, repartir entre els qui vol, fins i tot, entre els que no vol.

Què quedarà de nosaltres quan ja no hi siguem? On aniran a parar les nostres coses? El testament és un monòleg que fa un recorregut per la vida del protagonista. En escena, un moble a mode de caixa de sorpreses d’on van apareixent objectes: joguines, figures, retrats, el mapa del tresor… Records de tota una vida. Autoficció, arrels, família, vincles, identitat, teatre, música, amor. Un testament vital que ens fa adonar del temps que hem viscut i del temps que ens queda per viure. Que ens convida a afrontar la mort i a estimar la vida.

Quedeu convocats, doncs, a l’obertura d'aquest peculiar testament en vida i vital; de records, arrels i identitats universals. Camp, barri i mapa del tresor. Un home que adora els musicals canta desafinat amb un ull de vidre. Compromís per la senzillesa i per la veritat, la veritat de la bona, la veritat del teatre. Qui vulgui heretar que salvi el món. Sigueu benvinguts.

Ramon Molins es va formar a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Des de 1985 es dedica a escriure, dirigir, actuar i donar classes d’interpretació. És el director artístic de la companyia Zum-zum Teatre, a la qual ha dirigit espectacles com El geperut de Notre Dame, La camisa de l’home feliç, La nena que vivia en una capsa de sabates i Soc una nou, entre altres.

Divendres
05
abr
20:30 h
 
Des de
10 €
Finalitzat