CAAMAÑO&AMEIXEIRAS

MÚSICA

Finalitzat
divendres, 16 de febrer | 20:30 h

Acordió cromàtic: Sabela Caamaño
Violí i veu: Antía Ameixeiras

Escolta un dels singles del disc (“Ai de min”) aquí.

Compartir

“L’univers musical de la  ritologia popular gallega”

PRESENTACIÓ DEL DISC QUITAR O AIRE A COMARQUES GIRONINES

Sabela Caamaño (acordió cromàtic) i Antía Ameixeiras (violí i veu) formen Caamaño&Ameixeiras, un duet gallec lligat a la música i al ball d'arrel que ens va meravellar en la darrera edició de la Fira Mediterrània. Des del seu naixement el 2018, aquest duet compta amb una intensa trajectòria, tant en l'àmbit nacional com en l’internacional. Prenent com a punt de partida la tradició, el duet aconsegueix crear un llenguatge propi i únic, amb composicions i arranjaments personals i vius que mantenen l'essència del que és popular incorporant recursos contemporanis i situant l'emoció en primer pla.

Quitar o aire (Raso Estudio, 2023) està inspirat en la ritologia popular gallega. Un univers fascinant on realitat, màgia i religió conflueixen per buscar respostes, per guarir i per celebrar la vida. Un món que situa al centre la tribu, la comunitat, entesa com una xarxa d'ajuda per salvar-se mútuament.

En aquest disc, es despullen emocionalment i musicalment per connectar-se amb les seves arrels i se submergeixen en aquest imaginari, que també és el seu, per visitar i recrear alguns dels seus llocs més bonics i suggerents. Des de la intimitat i la tristesa del dol fins a l'exaltació i la celebració per la cura de la malaltia. Des de la il·lusió excitada dels filtres d'amor fins a la poderosa foscor dels exorcismes.

Després del seu primer àlbum, Aire! (2021), Caamaño&Ameixeiras apel·len ara al ritu purificador, a la paraula precisa, a la saviesa ancestral, al caos i a la renovació. No us perdeu el seu directe, que ens va captivar en la passada edició de la Fira Mediterrània.

Divendres
16
feb
20:30 h
 
Des de
10 €
Finalitzat