“SCRIABIN & CO” AMB MARC SERRA

MÚSICA

Finalitzat
dimecres, 6 de desembre | 20:00 h

Autoria: Alexander Scriabin, Frédéric Chopin i Franz Liszt.
Interpretació a piano acústic: Marc Serra Nicolás

Compartir

“La clàssica des d’una mirada jove”

Aquest concert orbita al voltant d’Alexander Scriabin, un compositor cabdal en la literatura pianística, potser poc programat a casa nostra. La sinestèsia és un dels trets més famosos d'Scriabin, el qual sembla que relacionava molt directament els colors i els sons, però la poètica en la música d'Scriabin és també un element molt rellevant. Sovint les seves composicions tenen títols o indicacions de tempo evocadores com l'Estudi Op.42 núm.5 "Affannato" (sense alè, turmentat), o estan directament acompanyats d'un poema, com la Sonata núm. 5 Op.53 a la que precedeix el "Poema de l'èxtasi". 

Aquesta relació amb la poesia o amb la vocalitat portada al piano són elements molt presents a dues de les seves influències, la més directa: Frédéric Chopin, del qual es diu que va saber fer cantar el piano com ningú. Franz Liszt fou una altra font d'inspiració pels compositors posteriors que va obrir molts camins en l'ús del piano i en l'harmonia, terreny que Scriabin va desenvolupar d'una manera molt personal.

Marc Serra és un pianista que combina la seva carrera com a solista amb una intensa activitat dins del món del lied. És descrit com un músic que "sembla tenir una relació primària, respectuosa i íntima amb la música, com si l'entengués des del còrtex i li insuflés vida" (Diari Núvol) i, segons la Revista Musical Catalana, "presta una atenció absoluta al timbre i és subtil, dolç i tendre a l'hora de fer aparèixer tota mena de matisos sonors de l'instrument".

Debuta com a solista als 16 anys a l'Auditori Palau de Congressos de Girona amb l'Orquestra del Conservatori Isaac Albéniz sota la batuta de Lluís Caballeria i és guardonat a nombrosos concursos nacionals i internacionals.

Una oportunitat única per veure de ben a prop, aquest jove músic, que ha passat la seva infància i joventut a Porqueres.

Dimecres
06
des
20:00 h
 
Des de
10 €
Finalitzat