REL I GRAPA

DANSA I MÚSICA

Entrades exhaurides
Gratuït
divendres, 1 de desembre | 20:30 h

Idea original i coreografia: Víctor Pérez Armero
Composició Musical: Raúl Pérez Armero
Creació i interpretació: Víctor Pérez Armero i Raúl Pérez Armero
Acompanyament artístic: Montse Colomé
Espai Sonor: Panxii Badii
Disseny de llums i il·luminació: Arnau Sala
Disseny de vestuari: Jorge Dutor i Víctor Pérez Armero
Coordinació de producció: Alba Gómez i Àngels Nogué
Producció executiva: Xavier Granada i Víctor Pérez Armero
Una producció de Magrana Escena.
Coproducció: Fira Mediterrània de Manresa i Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu amb el suport del Pla d’impuls a la dansa d’arrel.

Compartir

“Un viatge de l’arrel al present”

A Rel i Grapa, la dansa situa el cos al llindar entre tradició i modernitat en un intent d'entreteixir memòries en l'expressió del present. La música, tocada en viu, és el detonant d'una dansa on la transformació és clau. Juntes proposen un diàleg entre elements tradicionals i contemporanis, reinventant l'expressió de l'arrel en l’actualitat.

Rel i Grapa sorgeix de la necessitat d’apropar dues maneres de veure i entendre la dansa i amb el desig d’establir un diàleg entre tradició, contemporaneïtat i la fricció que podem trobar entre elles. Amb aquest apropament, volem expandir la visió de la dansa i fer que els seus llenguatges arribin més enllà; ocupant espais contemporanis on poder representar una manera de ballar en connexió amb l’arrel, a la vegada que utilitzem coneixements i pràctiques contemporànies per parlar de la tradició des del moment actual, des del present.

Un flux que posa en evidència que tenim i passem per diferents identitats, i que som multituds en un sol cos. Un homenatge a les memòries i els instants passats. Una invitació a la vulnerabilitat i a deixar-se commoure. Una celebració d’aquest moment precís, on hi som juntes.

Víctor Pérez Armeno és ballarí i intèrpret. Els seus inicis són en la cultura popular i la dansa d’arrel tradicional. L’any 2008, després de seguir diferents formacions a Barcelona i d'haver treballat amb les companyies Toc de Retruc i Factoria Mascaró, es trasllada a Brussel·les. Després de molts anys formant-se i actuant per Europa, el gener de 2023, decideix tornar a casa i començar la investigació i creació en solitari de Rel i Grapa.

Per completar el projecte, compta amb el seu germà, Raúl Pérez Armeno, afincat al Pla de l’Estany, és  músic i autor de la composició musical de Rel i Grapa. En Raúl és bateria, cantant i actor i té més de vint anys d’experiència professional com a artista multidisciplinari en espectacles de carrer, escenaris d’arreu del món, produccions i projectes musicals. 

REL I GRAPA HA ESTAT EN RESIDÈNCIA TÈCNICA AL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES DURANT LA TARDOR DEL 2023.

Divendres
01
des
20:30 h
 
Gratuït
Entrades exhaurides
Activitats relacionades
Actual
“SCRIABIN & CO” AMB MARC SERRA
MÚSICA
dc. 06.12.23 | 20:00 h
Arts escèniques