MOMI MAIGA

MÚSICA

Comprar
10 €
divendres, 5 de maig | 20:30 h

Kora i veu: Momi Maiga
Violins i veus: Carlos Montfort
Bateria i percussions: Aleix Tobias
Violoncel i veus: Marçal Ayats

Compartir

“L’amor a la tradició a través de la kora

UN CONCERT IMMERSIU AMB EL PÚBLIC A 360º

Amb només 25 anys, Momi Maiga destaca com un virtuós del seu instrument (la kora), així com per la seva fluïdesa vocal i com a compositor curiós, autodidacte i amb una sorprenent sensibilitat musical.

Immers en el ric patrimoni musical de l’Àfrica occidental, Momi Maiga va créixer a la regió de Casamance, al sud del Senegal. Procedent dels reconeguts músics de la família Cissokho, Momi va educar-se amb les seves riques tradicions musicals. Als sis anys va començar a tocar la kora, un dels instruments més venerats de la regió. Seguint el llegat històric dels griots, que abasta segles enrere, la seva herència artística el vincula amb una profunda connexió amb les tradicions mandingues i els seus repertoris.

Dues dècades després, Momi Maiga destaca com a virtuós de la kora; un compositor atrevit i curiós amb una sensibilitat musical sorprenent. En el seu àlbum de debut titulat Nio, ens presenta un treball on combina jazz ètnic, flamenc i les sonoritats de les seves arrels; fusiona la kora amb instruments clàssics com el violí i el violoncel, i emprèn un viatge que el condueix a l’inici d’una carrera musical prometedora.

La càlida veu de Momi dansa entre les vint-i-dues cordes de la kora. L’acompanya amb majestuositat l’arc del cello de Marçal, els sons delicats i gairebé transparents d’Aleix Tobias i els múltiples efectes sonors del violí de Carlos Monfort. Fusió i emotivitat són els pilars d’aquest espectacle vibrant, enèrgic i profund alhora. L’ànima de l’espectacle, doncs, pren vida amb la presència dels quatre músics junts sobre l’escenari que capten el públic en un instant.

Divendres
05
mai
20:30 h
 
Des de
10 €