CERÀMICA RAKÚ

Gener

Finalitzat
DURADA:  7 hores i 30 minuts
Del 29.01.22 al 12.02.22 | 09:30 h

Inscriu-te

Sessions:
Dissabte 29 de gener de les 10 a les 13 h
Dissabte 12 de febrer de les 9:30 a les 14 h
Preu: 25 €

Es requereix un mínim de vuit participants.

Per aquests tallers monogràfics la matrícula és gratuïta.

La història del Rakú està envoltada de llegendes i misteri. Veritablement és una tècnica de cuites de ceràmica que propicia la participació gairebé dins el foc quan es couen les peces i els resultats sempre canviants i sorprenents li donen el caràcter festiu que ens agrada compartir.

Aquesta antiga tècnica que va començar al Japó del segle XVI per fer uns bols de te s’ha convertit en la millor manera d’experimentar la creació de la ceràmica d’una manera molt experimental i vivencial.

El monogràfic constarà de dues jornades, la primera sessió elaborarem unes quantes peces de fang cadascú i explicarem les particularitats del Rakú i les diferents possibilitats. En la segona sessió dedicarem la primera hora a pintar les peces bescuitades (primera cuita del fang), desprès encendrem el forn i una vegada assecades les peces les anirem coent en torns de 4 o 5 peces cada vegada segons mida i quantitat de peces. Cadascú haurà d’enfornar, treure les peces, posar-les en els bidons i acabar el procés refredant amb aigua per poder emportar-se a casa les seves obres.

A càrrec de la Roser Raluy ceramista professional des del 1982. La seva personalitat engrescadora, el seu interès per trobar alternatives ceràmiques i el seu caràcter afable fan que les classes siguin vives i dinàmiques. La Roser és la nostra professora en els taller regulars de ceràmica i ha format a moltíssims alumnes durant gairebé els 20 anys que fa que els imparteix.

Dissabte
29
gen
09:30 h
 
Finalitzat
Dissabte
12
feb
09:30 h
 
Finalitzat