CUINA - BATCH COOKING amb Lluc Quintana

Tallers en línia

Inscriu-t'hi!

Formació en línia de l'1 de febrer al 26 de març.
Preu: 50 €

Què inclou el curs?

  • Sis unitats diferenciades on trobareu un vídeo explicatiu i també diferents documents de suport amb receptes, informació extra, etc.
  • També tindreu assessorament via adreça electrònica, diferents fitxers amb receptes, trucs i consells.
  • Tots els documents i vídeos seran per a vosaltres i podreu gaudir-los sempre.

Com farem les classes?

Les classes es faran a través de Google Classroom, una eina didàctica i molt àgil. Amb el vostre correu electrònic de Gmail podreu accedir a aquesta plataforma en línia compartida amb tots els participants del curs.
Setmanalment penjaré el contingut de cada mòdul: vídeos, arxius pdf, receptes...
La mateixa plataforma permet comentar a cada publicació, així podreu preguntar els vostres dubtes sobre el temari.
L'última unitat serà fer el projecte final i tindreu la possibilitat de fer una videotrucada amb mi per exposar-me dubtes o fer-me qualsevol consulta.

Requisits i materials necessaris:

Com a requisits només cal tenir la ment oberta i moltes ganes d'aprendre.El temari s'anirà penjant setmanalment així que tindreu dies per mirar amb calma el contingut i posar-ho en pràctica.La finalitat del curs és que aprengueu a organitzar, planificar i cuinar en una tarda per a tota una setmana i que aquest contingut us serveixi per sempre.Com a material us caldrà el kit bàsic que podeu tenir a qualsevol cuina: ganivets, cassola, paella, fusta per tallar, un ordinador o iPad per seguir les classes i un compte de Gmail per compartir els documents.

EL BATCH COOKING: cuinar, planificar i organitzar els àpats de tota la setmana
Els últims anys hem experimentat un canvi molt gran com a societat: normalment els àpats diaris els fem corrents i sense planificar. Les presses del dia a dja ens porten a menjar el que trobem a la nevera i moltes vegades ens passa que se'ns fan malbé els aliments, mengem el mateix alguns dies seguits… Únicament dediquem temps a cuinar el cap de setmana o els dies que no hem de treballar i ens podem organitzar.

Però, i si ho fem diferent? Realment entre setmana no tenim temps de cuinar, però qui ha dit que hem de cuinar el mateix dia que ens ho mengem? I si dediquéssim tan sols una tarda a planificar i cuinar per a tota la setmana? No seria magnífic?

D'aquesta idea neix el Batch cooking, que no és res més que una manera d'entendre la cuina: uns secrets i uns consells per planificar, cuinar, guardar i gaudir dedicant menys temps a cuinar. De fet la paraula traduïda literalment vol dir cuinar per lots.

Un dels aspectes clau serà la capacitat de cuinar diferents coses alhora, racionar, reservar en tuppers separats a la nevera, tenir una ment creativa a l'hora de combinar elaboracions… Intentarem fer servir totes les eines de cuina a la vegada: focs, forn, robot de cuina. Mentre en un piquem, a l'altre farem un rostit, als focs un sofregit, etc.

En aquest curs us explicaré com ens hem de planificar i organitzar per preparar una sèrie de menús setmanals únicament cuinant una tarda. També us donaré diferents consells en l'àmbit nutricional per elaborar combinacions nutritives i saludables.

Professor
Soc en Lluc Quintana, xef del restaurant Can Xapes. Vaig formar-me a l'Escola d'Hostaleria de Girona i posteriorment vaig fer un màster en postres i cuina creativa a l'Escola Espai Sucre de Barcelona. He treballat en diferents restaurants de la província com l'Aliança d'Anglès, l'Hotel Carlemany, El Dorado de Sant Feliu de Guíxols i als Tinars on vaig treballar al departament d'I+D i creativitat de plats nous.

Fa més de dos anys que vaig obrir Can Xapes i m'encarrego de tota la part creativa del restaurant amb tot el que he après viatjant i provant plats nous.

La meva vocació per la docència va començar en els meus anys d'estudi a Barcelona on vaig estar impartint cursos de cuina en diferents aules gastronòmiques de la ciutat. Des de llavors sempre he estat vinculat en projectes de docència i divulgació de la cuina.

Pots descobrir els plats que prepara en Lluc a l'Instagram de @canxapes.

Activitats relacionades

ALIMENTACIÓ PREVENTIVA PER A TOTHOM amb Berta Pi
Tallers en línia
Tallers en línia
CÍVIC SALUT - PILATES
Tallers en línia
Tallers en línia
TAST DE VINS amb La Consulta
Tallers en línia
Tallers en línia