EL CENTRE CÍVIC DE PORQUERES NO RECUPERARÀ LA PRESENCIALITAT FINS QUE EL PROCICAT HO PERMETI

Seguint les indicacions vigents del PROCICAT, l'activitat formativa del Centre Cívic de Porqueres no es pot realitzar fins que la situació sanitària millori i es pugui avançar en els trams de desescalada que havia planificat la Generalitat de Catalunya.

Fins que no arribi aquest moment, l'activitat formativa queda suspesa temporalment, tal i com la direcció del Centre Cívic va decidir el mes de desembre, pel poc seguiment i la inviabilitat de fer una formació adequada amb mitjans virtuals.

Pel altra banda, per aquelles persones que volen seguir formant-se en línia, hem preparat una nova oferta per aprendre des de casa per aquest segon trimestre i que començarà l'1 de febrer. Consulta la programació detallada dels tallers en linia aquí.

Esperem que puguem retrobar-nos ben aviat.

×

CUINA - BATCH COOKING amb Lluc Quintana

Tallers en línia

Inscriu-t'hi!

Formació en línia de l'1 de febrer al 26 de març.
Preu: 50 €

Què inclou el curs?

  • Sis unitats diferenciades on trobareu un vídeo explicatiu i també diferents documents de suport amb receptes, informació extra, etc.
  • També tindreu assessorament via adreça electrònica, diferents fitxers amb receptes, trucs i consells.
  • Tots els documents i vídeos seran per a vosaltres i podreu gaudir-los sempre.

Com farem les classes?

Les classes es faran a través de Google Classroom, una eina didàctica i molt àgil. Amb el vostre correu electrònic de Gmail podreu accedir a aquesta plataforma en línia compartida amb tots els participants del curs.
Setmanalment penjaré el contingut de cada mòdul: vídeos, arxius pdf, receptes...
La mateixa plataforma permet comentar a cada publicació, així podreu preguntar els vostres dubtes sobre el temari.
L'última unitat serà fer el projecte final i tindreu la possibilitat de fer una videotrucada amb mi per exposar-me dubtes o fer-me qualsevol consulta.

Requisits i materials necessaris:

Com a requisits només cal tenir la ment oberta i moltes ganes d'aprendre.El temari s'anirà penjant setmanalment així que tindreu dies per mirar amb calma el contingut i posar-ho en pràctica.La finalitat del curs és que aprengueu a organitzar, planificar i cuinar en una tarda per a tota una setmana i que aquest contingut us serveixi per sempre.Com a material us caldrà el kit bàsic que podeu tenir a qualsevol cuina: ganivets, cassola, paella, fusta per tallar, un ordinador o iPad per seguir les classes i un compte de Gmail per compartir els documents.

EL BATCH COOKING: cuinar, planificar i organitzar els àpats de tota la setmana
Els últims anys hem experimentat un canvi molt gran com a societat: normalment els àpats diaris els fem corrents i sense planificar. Les presses del dia a dja ens porten a menjar el que trobem a la nevera i moltes vegades ens passa que se'ns fan malbé els aliments, mengem el mateix alguns dies seguits… Únicament dediquem temps a cuinar el cap de setmana o els dies que no hem de treballar i ens podem organitzar.

Però, i si ho fem diferent? Realment entre setmana no tenim temps de cuinar, però qui ha dit que hem de cuinar el mateix dia que ens ho mengem? I si dediquéssim tan sols una tarda a planificar i cuinar per a tota la setmana? No seria magnífic?

D'aquesta idea neix el Batch cooking, que no és res més que una manera d'entendre la cuina: uns secrets i uns consells per planificar, cuinar, guardar i gaudir dedicant menys temps a cuinar. De fet la paraula traduïda literalment vol dir cuinar per lots.

Un dels aspectes clau serà la capacitat de cuinar diferents coses alhora, racionar, reservar en tuppers separats a la nevera, tenir una ment creativa a l'hora de combinar elaboracions… Intentarem fer servir totes les eines de cuina a la vegada: focs, forn, robot de cuina. Mentre en un piquem, a l'altre farem un rostit, als focs un sofregit, etc.

En aquest curs us explicaré com ens hem de planificar i organitzar per preparar una sèrie de menús setmanals únicament cuinant una tarda. També us donaré diferents consells en l'àmbit nutricional per elaborar combinacions nutritives i saludables.

Professor
Soc en Lluc Quintana, xef del restaurant Can Xapes. Vaig formar-me a l'Escola d'Hostaleria de Girona i posteriorment vaig fer un màster en postres i cuina creativa a l'Escola Espai Sucre de Barcelona. He treballat en diferents restaurants de la província com l'Aliança d'Anglès, l'Hotel Carlemany, El Dorado de Sant Feliu de Guíxols i als Tinars on vaig treballar al departament d'I+D i creativitat de plats nous.

Fa més de dos anys que vaig obrir Can Xapes i m'encarrego de tota la part creativa del restaurant amb tot el que he après viatjant i provant plats nous.

La meva vocació per la docència va començar en els meus anys d'estudi a Barcelona on vaig estar impartint cursos de cuina en diferents aules gastronòmiques de la ciutat. Des de llavors sempre he estat vinculat en projectes de docència i divulgació de la cuina.

Pots descobrir els plats que prepara en Lluc a l'Instagram de @canxapes.

Activitats relacionades

ALIMENTACIÓ PREVENTIVA PER A TOTHOM amb Berta Pi
Tallers en línia
Tallers en línia
CÍVIC SALUT - PILATES
Tallers en línia
Tallers en línia
TAST DE VINS amb La Consulta
Tallers en línia
Tallers en línia